Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
1.25 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
- Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem.
- Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.