Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 100 g
Okurky nakládané 200 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 1.25 l
Zakysaná smetana 200 g
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
  2. Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem.
  3. Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.