Soljanka houbová

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Houby čerstvé 500 g
Hovězí vývar základní 1.25 l
Kapary 50 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Okurky nakládané 200 g
Olivy zelené 40 g
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.
  2. Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.
  3. Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.