Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rajčatová šťáva |
180 ml |
Telecí kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.
- Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.
- Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.