Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty

Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Fazole bílé sterilované 400 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 60 ml
Petržel - nať 60 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rajčatová šťáva 180 ml
Telecí kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.
  2. Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.
  3. Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.