Vepřová panenka na grilu s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
2 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
- Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.
- Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.