Vepřová panenka na grilu s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 2 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Med včelí 2 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
  2. Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.
  3. Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.