Grilovaný losos v marinádě hoisin
Ingredience
Losos obecný |
900 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
8 g |
Česnek |
1 stroužek |
Kečup |
50 ml |
Koření pěti vůní |
2 g |
Med včelí |
40 ml |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej sezamový |
10 ml |
Omáčka Hoisin |
50 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Zázvor mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky nebo podkovy z čerstvého lososa osušíme a nasolíme. Ingredience na marinádu vložíme na pánev, za stálého míchání povaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Necháme vychladnout, postupně do ní namočíme porce lososa a grilujeme 5 minut z obou stran.