Zelný salát s křenovým jogurtem
Ingredience
Citronová šťáva |
5 ml |
Cukr moučkový |
5 g |
Hořčice |
10 g |
Jogurt nízkotučný |
50 g |
Křen |
25 g |
Sůl |
5 g |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky, očištěný křen nastrouháme. Zpracované zelí nasypeme do misky, promícháme se solí a necháme odležet.
- Křen vmícháme do nízkotučného jogurtu, přidáme hořčici, zakápneme citronovou šťávou, přidáme trošku cukru, vymícháme zálivku.
- Zelí v misce zalijeme křenovým jogurtem, promícháme a dáme vychladit.