Grilovaná žebra v omáčce hoisin

Ingredience


Ocet vinný 80 ml
Sůl 10 g
Vepřová žebra 800 g
Voda pitná 3 l
Česnek 1 stroužek
Kečup 50 ml
Koření pěti vůní 2 g
Med včelí 40 ml
Ocet vinný 40 ml
Olej sezamový 40 ml
Omáčka Hoisin 50 ml
Omáčka sójová 40 ml
Zázvor mletý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.
  2. Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.