Grilovaná žebra v omáčce hoisin
Ingredience
Ocet vinný |
80 ml |
Sůl |
10 g |
Vepřová žebra |
800 g |
Voda pitná |
3 l |
Česnek |
1 stroužek |
Kečup |
50 ml |
Koření pěti vůní |
2 g |
Med včelí |
40 ml |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka Hoisin |
50 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Zázvor mletý |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vložíme vepřová žebra do velkého hrnce a zalijeme slanou vodou s octem tak, aby byla úpně ponořena. Vaříme na mírném ohni 20 minut, potom necháme okapat a ještě je osušíme papírovou utěrkou.
- Mezitím, co se žebra vaří, vložíme na pánev všechny ingredience na marinádu, povaříme je 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vychladlou omáčkou potom bohatě potřeme žebra, na střední teplotu grilujeme 40 minut, stále je otáčíme a potíráme marinádou, až jsou lesklá a propečená.