Zelný salát s mrkví a jogurtem
Ingredience
Cukr moučkový |
4 g |
Jogurt nízkotučný |
120 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Pažitka |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
5 g |
Sůl |
5 g |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno.
- Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet.
- Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit.