Zelný salát s mrkví a jogurtem

Ingredience


Cukr moučkový 4 g
Jogurt nízkotučný 120 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet vinný 15 ml
Pažitka 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 5 g
Sůl 5 g
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno.
  2. Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet.
  3. Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit.