Zelný salát s červenou řepou

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 180 g
Hořčice 20 g
Jablka 80 g
Jogurt nízkotučný 50 g
Majonéza light 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové zelí nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme, promícháme a necháme uležet.
  2. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme nadrobno, oloupané jablko bez jádřince nastrouháme nahrubo.
  3. Do misky se zelím přisypeme jablko, řepu, přidáme nízkotučný jogurt, trochu hořčice, lžíci majonézy, okořeníme mletým pepřem a důkladně promícháme. Salát necháme uležet.