Křemenáče po francouzsku
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
4 ks |
Křemenáče |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
6 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
3 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
3 g |
Šunka dušená |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.
- V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.
- Směs podusíme 10 minut.
- Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.
- Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.
- Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.