Křemenáče po francouzsku

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 4 ks
Křemenáče 0.5 kg
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 6 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 3 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 3 g
Šunka dušená 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křemenáče řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata povaříme ve vařící vodě a zbavíme je slupek i semen, dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobné kousíčky.
  3. V pánvi hřejeme máslo s olejem dokud nezpění. Přidáme houby a dusíme je 3 minuty, potom přidáme cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Směs podusíme 10 minut.
  5. Nakrájíme šunku na drobně kostičky a osmahneme je v jiné pánvi. Přidáme kostičky rajčete a řádně prohřejeme. Směs v druhé pánvi osolíme a opepříme.
  6. Směs s křemenáči přendáme ke směsi se šunkou a rajčaty a řádně promícháme. Listy salátu propereme, necháme odkapat a rozložíme po listu do každé misky.
  7. Na salát vysypeme směs, ihned podáváme.