Hlíva ústřičná s pepřovou marinádou

Ingredience


Česnek 1 ks
Hlíva ústřičná 0.5 kg
Nakládaný zelený pepř 20 g
Ocet vinný 0.5 l
Olej olivový 100 ml
Sůl 3 ml
Tymián čerstvý 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlívy řádně očistíme. Větší překrojíme napůl, menší nekrájíme. Zhruba 2/3 olivového oleje rozpálíme na 160 stupňů a hlívy na něm opékáme přibližně 5 minut.
  2. Hlívy vyndáme a necháme 5 minut na papírové utěrce. Následně je osolíme a vyskládáme jimi připravené talíře. Zelený pepř zalijeme horkou vodou, necháme měknout zhruba minutu, poté jej necháme oschnout, pomocí vidličky rozmělníme, smícháme s octem a se zbytkem olivového oleje.
  3. Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, otrháme lístky a zhruba 1 kávovou lžičku si dáme stranou. Tymián smícháme s česnekem, přidáme jej do pepřové marinády.
  4. Marinádou potřeme hlívy a směs dáme na 6 hodin uležet do lednice. Posléze hlívy rozložíme na talíře, ozdobíme je lístky tymiánu.