Hlíva ústřičná s pepřovou marinádou
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
0.5 kg |
Nakládaný zelený pepř |
20 g |
Ocet vinný |
0.5 l |
Olej olivový |
100 ml |
Sůl |
3 ml |
Tymián čerstvý |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlívy řádně očistíme. Větší překrojíme napůl, menší nekrájíme. Zhruba 2/3 olivového oleje rozpálíme na 160 stupňů a hlívy na něm opékáme přibližně 5 minut.
- Hlívy vyndáme a necháme 5 minut na papírové utěrce. Následně je osolíme a vyskládáme jimi připravené talíře. Zelený pepř zalijeme horkou vodou, necháme měknout zhruba minutu, poté jej necháme oschnout, pomocí vidličky rozmělníme, smícháme s octem a se zbytkem olivového oleje.
- Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Tymián opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, otrháme lístky a zhruba 1 kávovou lžičku si dáme stranou. Tymián smícháme s česnekem, přidáme jej do pepřové marinády.
- Marinádou potřeme hlívy a směs dáme na 6 hodin uležet do lednice. Posléze hlívy rozložíme na talíře, ozdobíme je lístky tymiánu.