Portobello po francouzsku
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cukr krystal |
6 ml |
Kari koření |
6 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej stolní |
6 ml |
Pepř černý mletý |
6 ml |
Petržel - nať |
6 ml |
Portobello |
0.5 kg |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
6 ml |
Víno bílé |
250 ml |
Zakysaná smetana |
6 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut.
- Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut.
- Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.