Portobello po francouzsku

Ingredience


Česnek 1 ks
Cukr krystal 6 ml
Kari koření 6 ml
Máslo čerstvé 30 g
Olej stolní 6 ml
Pepř černý mletý 6 ml
Petržel - nať 6 ml
Portobello 0.5 kg
Šalotka 3 ks
Sůl 6 ml
Víno bílé 250 ml
Zakysaná smetana 6 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby řádně očistíme, delší nohy odkrojíme. Následně houby nakrájíme na malé kousky. Šalotky spolu s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a šalotky i česnek podusíme. Za 2 minuty přidáme houby a následně dusíme ještě 5 minut.
  2. Posléze houby lehce zalijeme šampaňským vínem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a trochu kari. Směs povaříme na mírném ohni 12 minut.
  3. Před podáváním smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.