Houbové ragú v těstíčku
Ingredience
Cukr moučkový |
5 ml |
Hořčice |
3 ml |
Houby čerstvé |
400 g |
Listové těsto |
350 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 ml |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
3 ml |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Houby řádně očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme houby, podusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu.
- Přidáme vývar, přivedeme k varu. Smícháme moučkový cukr a polévkovou lžíci hořčice. Vzniklou směs zamícháme do hrnce, osolíme, opepříme. Zalijeme zakysanou smetanou a zhruba 2 minuty povaříme na mírném ohni.
- Z těsta vytvoříme komínky, ty vložíme do trouby a pečeme při 200°C, až budou křupavé. Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky, na jemno nakrájíme.
- Menší část esteragonu odložíme bokem, zbylou část vmícháme do ragú. Vyndáme komínky z trouby, naplníme je houbovým ragú. Před podáváním ozdobíme zbylým estragonem.