Obalované závitky s liškami
Ingredience
Celer řapíkatý |
50 g |
Česnek |
1 ks |
Lišky čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
6 ml |
Pepř černý mletý |
6 ml |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uhněteme dohromady 2 vejce, mouku, rozpuštěné máslo, mléko a špetku soli. Kdyžž máme těsto zpracované, odložíme jej stranou, necháme 15 minut odležet a následně z něj na pánvi s rozpuštěným máslem usmažíme tenké palačinky.
- Lišky řádně očistíme, nakrájíme na drobné kousky, zeleninu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme na jemno a podusíme na oleji.
- Houby, mrkev a celer smícháme společně s šalotkou, vše podusíme. Přidáme petrželku, dochutíme solí, pepřem. Náplní pokryjeme palačinky, srolujeme je do závitků.
- Závitky obalíme nejdříve v mouce, poté v našlehaném vejci a na závěr ve strouhance. Na pánvi zpěníme máslo, závitky osmahneme do zlatova. Nakrájíme na silnější kolečka a podáváme.