Obalované závitky s liškami

Ingredience


Celer řapíkatý 50 g
Česnek 1 ks
Lišky čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 6 ml
Pepř černý mletý 6 ml
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 2 ks
Strouhanka 100 g
Sůl 5 ml
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uhněteme dohromady 2 vejce, mouku, rozpuštěné máslo, mléko a špetku soli. Kdyžž máme těsto zpracované, odložíme jej stranou, necháme 15 minut odležet a následně z něj na pánvi s rozpuštěným máslem usmažíme tenké palačinky.
  2. Lišky řádně očistíme, nakrájíme na drobné kousky, zeleninu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme na jemno a podusíme na oleji.
  3. Houby, mrkev a celer smícháme společně s šalotkou, vše podusíme. Přidáme petrželku, dochutíme solí, pepřem. Náplní pokryjeme palačinky, srolujeme je do závitků.
  4. Závitky obalíme nejdříve v mouce, poté v našlehaném vejci a na závěr ve strouhance. Na pánvi zpěníme máslo, závitky osmahneme do zlatova. Nakrájíme na silnější kolečka a podáváme.