Smetanové těstoviny s parmezánem
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Tagliatelle |
450 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.