Smetanové těstoviny s parmezánem

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Těstoviny Tagliatelle 450 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.