Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Limetka |
2 ks |
Mandle |
125 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk rostlinný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.
- V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
- Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
- V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.
- Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.
- Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.
- Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.