Smažená kuřecí prsa s limetovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Dolin - Vermouth 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Limetka 2 ks
Mandle 125 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk rostlinný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme, osušíme a nasekáme nadrobno. V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky. Ty osolíme, opepříme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v nasekaných mandlích, které k řízkům dobře přitiskneme.
  3. V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a řízky na středním ohni smažíme 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Přendáme je na nahřátý talíř a udržujeme je v teple.
  4. Z dobře umytých limetek ostrouháme kůru, pak je rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Bazalku opereme, osušíme, nakrájíme nadrobno.
  5. V porcelánové misce dobře promícháme limetkovou šťávu a kůru s trochou soli, bazalkou, zakysanou smetanou a vermutem.
  6. Hlávkový salát vypereme, dobře osušíme, natrháme na malé kousky.
  7. Řízky podáváme obložené salátem, polité polovinou limetové omáčky a zlehka posypané drceným zeleným pepřem, ozdobené několika celými lístky bazalky.
  8. Zbylou omáčku servírujeme v malé misce zvlášť.