Dušené filety se žampiony
Ingredience
Candát obecný |
800 g |
Koňak vaječný |
4 cl |
Máslo čerstvé |
300 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sherry brandy |
200 ml |
Sůl |
3 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.
- Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.
- Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.