Dušené filety se žampiony

Ingredience


Candát obecný 800 g
Koňak vaječný 4 cl
Máslo čerstvé 300 g
Pepř černý mletý 3 g
Sherry brandy 200 ml
Sůl 3 g
Vývar zeleninový 200 ml
Zakysaná smetana 200 ml
Žampiony čerstvé 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.
  2. Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.
  3. Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.