Telecí kuličky v nudlové polévce

Ingredience


Bazalka sušená 2 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1.5 l
Koriandr čerstvý 5 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Nudle asijské instantní 350 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Strouhanka 125 g
Telecí maso mleté 350 g
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté telecí maso, strouhanku, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku, sušenou bazalku a najemno nakrájený čerstvý koriandr pořádně prohněteme a potom rukama namočenýma ve vodě, aby se nám na ně nelepilo maso, uděláme kuličky.
  2. Do hrnce nalijeme hovězí vývar s čerstvým nastrouhaným zázvorem, limetkovou šťávu a sójovou omáčku, přisypeme hnědý nerafinovaný cukr, přivedeme k varu, potom přidáme masové kuličky a na mírném ohni necháme vařit 5-6 minut. Dále přidáme kolečka jarních cibulek, asijské instantní nudle a na dochucení čerstvý koriandr. Vše necháme ještě vařit 1-2 minuty na mírném ohni, aby nudle změkly, a podáváme.