Telecí kuličky v nudlové polévce
Ingredience
Bazalka sušená |
2 kávová lžička |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Koriandr čerstvý |
5 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Nudle asijské instantní |
350 g |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
125 g |
Telecí maso mleté |
350 g |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté telecí maso, strouhanku, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku, sušenou bazalku a najemno nakrájený čerstvý koriandr pořádně prohněteme a potom rukama namočenýma ve vodě, aby se nám na ně nelepilo maso, uděláme kuličky.
- Do hrnce nalijeme hovězí vývar s čerstvým nastrouhaným zázvorem, limetkovou šťávu a sójovou omáčku, přisypeme hnědý nerafinovaný cukr, přivedeme k varu, potom přidáme masové kuličky a na mírném ohni necháme vařit 5-6 minut. Dále přidáme kolečka jarních cibulek, asijské instantní nudle a na dochucení čerstvý koriandr. Vše necháme ještě vařit 1-2 minuty na mírném ohni, aby nudle změkly, a podáváme.