Indická kuřecí stehna
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
3 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Limetková šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Ocet jablečný |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.
- Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.
- Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.
- Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.