Indická kuřecí stehna

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 3 kávová lžička
Citrony 1 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kuřecí stehna 4 ks
Limetková šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Ocet jablečný 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.
  2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.
  3. Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.
  4. Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.
  5. Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.