Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Jablka |
2 ks |
Kapusta hlávková |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
125 ml |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sezam - semena |
3 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zelí hlávkové červené |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.
- Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.
- Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.
- Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.