Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Jablka 2 ks
Kapusta hlávková 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 125 ml
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sezam - semena 3 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Zelí hlávkové červené 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.
  2. Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.
  3. Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.
  4. Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.