Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Hovězí vývar základní 375 ml
Máslo čerstvé 75 g
Med včelí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový extra panenský 1.5 polévková lžíce
Pastinák 3 ks
Vepřová roláda 1 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu.
  2. Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky.
  3. Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C.
  4. Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme.
  5. Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku.
  6. Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.