Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
375 ml |
Máslo čerstvé |
75 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
1.5 polévková lžíce |
Pastinák |
3 ks |
Vepřová roláda |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu.
- Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky.
- Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C.
- Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme.
- Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku.
- Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.