Bílá ryba (např. cejn) na bylinkách
Ingredience
Cejn velký |
720 g |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí řízky (porce o váze asi 180 g) obalíme ve směsi mouky s česnekovou solí, čerstvým koprem a sušenou petrželovou natí.
- Polovinu rybích řízků vložíme do poloviny rozpáleného olivového oleje, smažíme do zlatohněda z obou stran přibližně 2 - 3 minuty. Postup opakujeme z druhou půlkou oleje a rybích řízků.
- Při podávání zdobíme nakrájeným citronem.