Vepřové na fenyklu

Ingredience


Citrony 1 ks
Estragon 40 g
Fenykl sladký - hlíza 10 g
Máslo čerstvé 125 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 2 g
Pepř zelený mletý 2 g
Sůl 8 g
Vepřové kotlety 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety natřeme olejem a posypeme směsí fenyklu, soli, pepře a rozmarýnu. Vložíme do mělké mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat.
  2. Mezitím uhněteme rozměklé máslo s nasekaným estragonem, solí a pepřem. Na pergamenu utvoříme váleček, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.
  3. Marinované kotlety ogrilujeme 5 minut z obou stran, až jsou propečené. Poklademe plátky estragonového másla a ozdobíme kolečkem citronu.