Vepřové na fenyklu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Estragon |
40 g |
Fenykl sladký - hlíza |
10 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pepř zelený mletý |
2 g |
Sůl |
8 g |
Vepřové kotlety |
1 kg |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kotlety natřeme olejem a posypeme směsí fenyklu, soli, pepře a rozmarýnu. Vložíme do mělké mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat.
- Mezitím uhněteme rozměklé máslo s nasekaným estragonem, solí a pepřem. Na pergamenu utvoříme váleček, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.
- Marinované kotlety ogrilujeme 5 minut z obou stran, až jsou propečené. Poklademe plátky estragonového másla a ozdobíme kolečkem citronu.