Polévka s hovězím masem a paprikami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
350 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pórek |
100 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.25 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
80 g |
Voda pitná |
220 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Rýži udusíme do poloměkka.
- Na másle osmažíme cibuli s rýží, přidáme osmažené maso a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a přimícháme brambory a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut.