Polévka s hovězím masem a paprikami

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 350 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 40 ml
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pórek 100 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.25 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 80 g
Voda pitná 220 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Rýži udusíme do poloměkka.
  2. Na másle osmažíme cibuli s rýží, přidáme osmažené maso a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a přimícháme brambory a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut.