Vejce v košilce
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Bazalka |
1 hrst |
Listové těsto |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si 4 zapékací mističky.
- Rozválíme listové těsto na tenké placky. Rozřízneme na 4 stejné čtverce a vložíme do vymazaných a vysypaných misek.
- Nastrouháme tvrdý sýr s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Promícháme.
- Omytá rajčata nakrájíme na kousky.
- Formičky s těstem po stranách obložíme plátky anglické slaniny.
- Poté je naplníme střídavě směsí sýrové, rajčaty a navrch rozklepneme syrové vejce. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.
- Podáváme v miskách, ozdobíme čerstvou bazalkou.