Vejce v košilce

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bazalka 1 hrst
Listové těsto 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si 4 zapékací mističky.
  2. Rozválíme listové těsto na tenké placky. Rozřízneme na 4 stejné čtverce a vložíme do vymazaných a vysypaných misek.
  3. Nastrouháme tvrdý sýr s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Promícháme.
  4. Omytá rajčata nakrájíme na kousky.
  5. Formičky s těstem po stranách obložíme plátky anglické slaniny.
  6. Poté je naplníme střídavě směsí sýrové, rajčaty a navrch rozklepneme syrové vejce. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.
  7. Podáváme v miskách, ozdobíme čerstvou bazalkou.