Fazolková polévka se zeleninou a brambory

Ingredience


Brambory 300 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 3 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, kopr a petrželovou nať nasekáme najemno.
  2. V hrnci na másle osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme fazolky, brambory, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, opepříme, stáhneme ze sporáku a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali 1 žloutek. Polévku už jen prohřejeme a necháme ještě 1/2 hodiny uležet. Před podáváním polévku opět prohřejeme a přidáme bylinky.