Noky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Bramborové noky 1 balení
Česnek 2 stroužek
Mozzarella 100 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 7 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na malé kousky.
  2. Nakrájíme stroužky česneku na plátky a na olivovém oleji osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud směs nezhoustne.
  3. Do většího hrnce dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme noky a povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Osolíme, opepříme rajčatovou směs a přidáme nasekanou bazalku. Vmícháme nakrájenou mozzarellu a podáváme.