Noky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Bramborové noky |
1 balení |
Česnek |
2 stroužek |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
7 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme slupku. Nakrájíme na malé kousky.
- Nakrájíme stroužky česneku na plátky a na olivovém oleji osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a za občasného míchání smažíme 10 minut, dokud směs nezhoustne.
- Do většího hrnce dáme vařit vodu. Do vroucí vody dáme noky a povaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Osolíme, opepříme rajčatovou směs a přidáme nasekanou bazalku. Vmícháme nakrájenou mozzarellu a podáváme.