Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
5 stroužek |
Krůtí prsa |
250 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové červené |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet.
- Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě.
- Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí.
- Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme.
- Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.