Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 5 stroužek
Krůtí prsa 250 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 2 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové červené 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  3. Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě.
  4. Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí.
  5. Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.