Zázvorové špagety s kuřecím masem
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
230 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Špagety |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 l |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Bobkový list |
0.8 ks |
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
0.8 ks |
Kuřecí křídla |
240 g |
Kuřecí krk |
240 g |
Mrkev kořen |
0.8 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
0.4 hrst |
Tymián čerstvý |
16 g |
Voda pitná |
1.6 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 225 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci si rozehřejeme olej. Přidáme do něj kůru z 1 citronu nakrájenou na nudličky a opékáme 5 minut. Poté přidáme nakrájený zázvor, cukr a sůl a opékáme za častého zamícháni 2 minuty. Potom přilijeme 225 ml kuřecího vývaru a vaříme 5 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut.
- Na pánvičce si rozehřejeme 1/2 másla, vložíme do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opékáme dozlatova 5 minut za občasného zamíchání. Poté vlijeme zázvorovou směs, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přidáme lístky petrželky a za občasného zamíchání povaříme další 3 minuty. Scedíme těstoviny a vložíme do nich zbytek másla. Pořádně zamícháme. Nalijeme na ně masovou směs a opět promícháme. Můžeme podávat.
- Vývar kuřecí [42660]:
- Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.