Zázvorové špagety s kuřecím masem

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 230 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Špagety 250 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
Bobkový list 0.8 ks
Celer řapíkatý 80 g
Cibule 0.8 ks
Kuřecí křídla 240 g
Kuřecí krk 240 g
Mrkev kořen 0.8 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 0.4 hrst
Tymián čerstvý 16 g
Voda pitná 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej. Přidáme do něj kůru z 1 citronu nakrájenou na nudličky a opékáme 5 minut. Poté přidáme nakrájený zázvor, cukr a sůl a opékáme za častého zamícháni 2 minuty. Potom přilijeme 225 ml kuřecího vývaru a vaříme 5 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut.
  2. Na pánvičce si rozehřejeme 1/2 másla, vložíme do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opékáme dozlatova 5 minut za občasného zamíchání. Poté vlijeme zázvorovou směs, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přidáme lístky petrželky a za občasného zamíchání povaříme další 3 minuty. Scedíme těstoviny a vložíme do nich zbytek másla. Pořádně zamícháme. Nalijeme na ně masovou směs a opět promícháme. Můžeme podávat.
  3. Vývar kuřecí [42660]:
  4. Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.