Zeleninový salát s hovězím masem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hořčice |
10 g |
Hovězí maso vařené |
140 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Okurky nakládané |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
20 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
15 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli nadrobno a kyselé okurky na plátky. Zeleninu nasypeme do misky, vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky a přisypeme k zelenině.
- Do hrnku nalijeme olej, ocet, vodu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, rozmícháme a salát v misce zalijeme. Ještě trochu promícháme a dáme vychladit.