Smažený Luncheon Meat (lančmít)
Ingredience
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Luncheon Meat |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej stolní |
2 dl |
Strouhanka |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konzervu Luncheon Meatu otevřeme otvírákem na konzervy z obou stran, maso vytlačíme otevřené konzervy a nakrájíme na čtyři kolečka (porce).
- Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a vše vidličkou dobře rozšleháme. Na talíř nasypeme mouku, do jiné nádoby vysypeme strouhanku a kolečka Luncheon Meatu obalujeme každé zvlášť v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Fritovací hrnec zahřejeme na střední teplotu, připravený Luncheon Meat smažíme 2 minuty. Smažit lze i na oleji s použitím pánvičky.
- Porce pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.