Smažený Luncheon Meat (lančmít)

Ingredience


Kari koření 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Luncheon Meat 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej stolní 2 dl
Strouhanka 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Konzervu Luncheon Meatu otevřeme otvírákem na konzervy z obou stran, maso vytlačíme otevřené konzervy a nakrájíme na čtyři kolečka (porce).
  2. Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a vše vidličkou dobře rozšleháme. Na talíř nasypeme mouku, do jiné nádoby vysypeme strouhanku a kolečka Luncheon Meatu obalujeme každé zvlášť v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.
  3. Fritovací hrnec zahřejeme na střední teplotu, připravený Luncheon Meat smažíme 2 minuty. Smažit lze i na oleji s použitím pánvičky.
  4. Porce pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme.