Máslové fazole s klobásou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé 450 g
Klobása Chorizo 340 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Libeček 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřový bok uzený 150 g
Voda pitná 2.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké bílé máslové fazole promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do mísy, zalijeme 1 litrem vody a necháme je namočené minimálně 12 hodin.
  2. Druhý den vodu z fazolí slijeme, dáme je do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme k nim klobásu Chorizo, oloupanou celou cibuli, česnek, bobkový list, celý černý pepř, malou snítku libečku, lžičku soli a kmín. Fazoli pomalu vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
  3. Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
  4. Slaninu a vepřový uzený bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi si vysmažíme dozlatova kostičky slaniny s bůčkem a přidáme je během vaření k fazoli. V hrnečku si vymícháme v 1 dl vody 1 lžíci hladké mouky dohladka. Před koncem vaření přimícháme záklechtku k fazoli, vaříme asi 5 minut, fazoli dochutíme solí a odstavíme ji z plotny.
  5. Vyjmeme uvařenou cibuli s česnekem a koření. Klobásu rozkrájíme na menší kusy a vrátíme ji k fazoli. Servírujeme ji teplou asi po 10 minutách.