Hovězí dušené s paprikou a dýní
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
200 g |
Dýně |
500 g |
Hovězí kližka |
750 g |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Kerblík |
1.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř citronový |
1 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky.
- V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut.
- Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké.
- Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme.