Hovězí dušené s paprikou a dýní

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 200 g
Dýně 500 g
Hovězí kližka 750 g
Hovězí vývar základní 5 dl
Kerblík 1.5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř citronový 1 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na špalíčky velikosti sousta. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobno. Papriky omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Dýni oloupeme, rozkrájíme, odstraníme měkkou část se semeny a nakrájíme ji na kostky.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso, promícháme a smažíme ho do té doby, než se vydusí šťáva. Pak přidáme papriku, citronový pepř, zázvor, sůl, kousek celé skořice (1 lžičku), hovězí vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme minimálně 90 minut.
  3. Přibližně po hodině vaření přidáme k masu dýni a vaříme do doby, až je maso měkké.
  4. Omyjeme kerblík a drobně ho pokrájíme. Hovězí maso s dýní rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme zakysanou smetanou, posypeme kerblíkem a servírujeme.