Ravioli se smetanovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 2 ks
Kuřecí prsa 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 60 g
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej olivový 1.33 polévková lžíce
Sůl 1.33 špetka
Vejce slepičí 2.67 ks
Voda pitná 2.67 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát vaříme přibližně jednu minutu. Potom vezmeme nahrubo nakrájená kuřecí prsa, špenát, nahrubo nakrájené prosciutto, šalotku a vše dohromady rozmixujeme. Do směsi přidáme polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek, sůl, pepř a jedno vejce. Takto připravenou náplň necháme chvilku odležet. Vezmeme těsto na nudle, rozdělíme ho na poloviny a obě půlky rozválíme na tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme v pravidelných rozestupech připravenou náplň, poté přikryjeme druhým plátem. Místa mezi náplní pořádně přitiskneme a nakrájíme na stejné čtverečky. Necháme odpočívat. Pak do většího hrnce nalijeme smetanu, vložíme nadrobno nakrájený česnek a uvedeme do varu. Vložíme na tenké plátky nakrájené houby, zbytek nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. Vaříme 3 minuty. Poté přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku, ale už nevaříme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme ravioli. Polijeme omáčkou, můžeme je také posypat parmezánem a ozdobit bazalkou.
  2. Základní těsto:
  3. Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Těsto zpracováváme rukama. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie, necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny.