Filé s rajčaty na kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Filé z aljašské tresky |
750 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.
- Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.