Filé s rajčaty na kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Filé z aljašské tresky 750 g
Kari koření 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.
  3. Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.
  4. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.