Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 100 g
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 200 ml
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.