Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
100 g |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
200 ml |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.