Kalamáry s citronem a pepřem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Kalamáry |
750 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
80 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.
- Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.
- Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.