Kalamáry s citronem a pepřem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Kalamáry 750 g
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Limetková šťáva 80 ml
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.
  2. Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.
  3. Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.