Jahodová pusa - sladký koktejl
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Jahody zahradní |
2 ks |
Likér jahodový |
1 dl |
Pomerančová šťáva |
4 cl |
Rum |
4 cl |
Slivovice |
4 cl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Při připravě koktejlu nejdříve připravíme sklenky podle druhu koktejlu. K našemu koktejlu připravíme sektové sklenky. Na malý dezertní talířek vymačkáme šťávu z 1 citronu a na druhý talířek nasypeme cukr. Vezmeme sektovou sklenku, vrch namočíme do citronové šťávy, ale tak, aby nám šťáva nestékala dolů sklenkou, potom dáme do cukru a tím vytvoříme na povrchu sklenky cukrovou krustu.
- Do šejkru nalijeme jahodový likér, slivovici, rum, pomerančovou šťávu, šejkr doplníme ledem, uzavřeme ho a v rukách dobře proklepeme.
- Vezmeme připravené sklenky a do nich přes sítko rozdělíme koktejl. Každou sklenku ozdobíme 1 ks jahody.