Jahodová pusa - sladký koktejl

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 20 g
Jahody zahradní 2 ks
Likér jahodový 1 dl
Pomerančová šťáva 4 cl
Rum 4 cl
Slivovice 4 cl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Při připravě koktejlu nejdříve připravíme sklenky podle druhu koktejlu. K našemu koktejlu připravíme sektové sklenky. Na malý dezertní talířek vymačkáme šťávu z 1 citronu a na druhý talířek nasypeme cukr. Vezmeme sektovou sklenku, vrch namočíme do citronové šťávy, ale tak, aby nám šťáva nestékala dolů sklenkou, potom dáme do cukru a tím vytvoříme na povrchu sklenky cukrovou krustu.
  2. Do šejkru nalijeme jahodový likér, slivovici, rum, pomerančovou šťávu, šejkr doplníme ledem, uzavřeme ho a v rukách dobře proklepeme.
  3. Vezmeme připravené sklenky a do nich přes sítko rozdělíme koktejl. Každou sklenku ozdobíme 1 ks jahody.