Filé zapečené s Nivou a rajčaty
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé opepříme a na pánvi na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.
- Zapékací mísu vymažeme olejem a urovnáme do ní opečené filé. Poklademe plátky omytých rajčat a posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.