Dušená perlička s houbovou oblohou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 ks
Lišky čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 5 ml
Perlička 1 ks
Šalotka 1 ks
Šalvěj sušená 5 ml
Sůl 5 ml
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  2. Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.
  3. Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.
  4. Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.
  5. Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.