Tagliatelle s houbami a kuřecím masem

Ingredience


Česnek 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Houby sušené 40 g
Kuřecí prsa 350 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si namočíme do vody sušené houby. Mezitím do hrnce vložíme rajčata i se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, vidličkou rozmačkáme. Přivedeme k varu, pozvolna vaříme 30 minut. Scedíme si houby a vodu, která z nich zbyla vlijeme do omáčky a vaříme ještě 15 minut. V hlubší pánvi necháme rozehřát 2 lžíce oleje. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa osmahneme dozlatova. Přimícháme nadrobno nakrájený česnek a houby, 5 minut opékáme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, poté je důkladně scedíme a pokapeme olejem. Do omáčky dáme směs s masem, osolíme, opepříme a smícháme s těstovninami. Na talíři pak posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.