Tagliatelle s houbami a kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Houby sušené |
40 g |
Kuřecí prsa |
350 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si namočíme do vody sušené houby. Mezitím do hrnce vložíme rajčata i se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, vidličkou rozmačkáme. Přivedeme k varu, pozvolna vaříme 30 minut. Scedíme si houby a vodu, která z nich zbyla vlijeme do omáčky a vaříme ještě 15 minut. V hlubší pánvi necháme rozehřát 2 lžíce oleje. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa osmahneme dozlatova. Přimícháme nadrobno nakrájený česnek a houby, 5 minut opékáme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, poté je důkladně scedíme a pokapeme olejem. Do omáčky dáme směs s masem, osolíme, opepříme a smícháme s těstovninami. Na talíři pak posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.