Ragú z tresky
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Jalovec |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Rajčatová šťáva |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Zalijeme bílým vínem a rajčatovou šťávou. 8 minut vaříme na mírném plameni.
- Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme.
- Filé nakrájíme na kousky, pokpeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Okořeníme omáčku solí, pepřem, přidáme bobkový list a jalovec, vše promícháme.Do omáčky vložíme rybí kousky a 5 minut povaříme.
- Poté posypeme petrželkou a podáváme.