Ragú z tresky

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 500 g
Jalovec 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Rajčatová šťáva 400 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Zalijeme bílým vínem a rajčatovou šťávou. 8 minut vaříme na mírném plameni.
  2. Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme.
  3. Filé nakrájíme na kousky, pokpeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  4. Okořeníme omáčku solí, pepřem, přidáme bobkový list a jalovec, vše promícháme.Do omáčky vložíme rybí kousky a 5 minut povaříme.
  5. Poté posypeme petrželkou a podáváme.