Těstoviny se žampiony a kuřecím masem
Ingredience
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Kuřecí maso vařené |
400 g |
Mandle plátkové |
60 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.25 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Fusilli |
250 g |
Voda pitná |
3 l |
Žampiony čerstvé |
180 g |
Bobkový list |
0.8 ks |
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
0.8 ks |
Kuřecí křídla |
150 g |
Kuřecí krk |
150 g |
Mrkev kořen |
0.8 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
0.4 hrst |
Tymián čerstvý |
16 g |
Voda pitná |
1.6 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 220 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.
- Kuřecí vývar:
- Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.