Těstoviny se žampiony a kuřecím masem

Ingredience


Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kari pasta 1 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 400 g
Mandle plátkové 60 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 0.25 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Těstoviny Fusilli 250 g
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 180 g
Bobkový list 0.8 ks
Celer řapíkatý 80 g
Cibule 0.8 ks
Kuřecí křídla 150 g
Kuřecí krk 150 g
Mrkev kořen 0.8 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 0.4 hrst
Tymián čerstvý 16 g
Voda pitná 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.
  2. Kuřecí vývar:
  3. Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.