Krémová kapustová polévka s brambory

Ingredience


Brambory 4 ks
Hovězí vývar základní 700 ml
Kapusta hlávková 400 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a kapustu nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno.
  2. Kapustu s brambory zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmixujeme.
  3. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme vývar a vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu přidáme rozmixovanou kapustu, rozšlehané vejce, opeříme a dovaříme.