Krémová kapustová polévka s brambory
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Hovězí vývar základní |
700 ml |
Kapusta hlávková |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a kapustu nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno.
- Kapustu s brambory zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmixujeme.
- Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme vývar a vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu přidáme rozmixovanou kapustu, rozšlehané vejce, opeříme a dovaříme.