Květáková polévka s krutony

Ingredience


Hovězí vývar základní 1.4 l
Květák 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Muškátový květ 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Máslo čerstvé 70 g
Rohlíky bílé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.
  2. V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.