Květáková polévka s krutony
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1.4 l |
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Muškátový květ |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Máslo čerstvé |
70 g |
Rohlíky bílé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Květák očistíme, zbavíme listů, uvaříme do poloměkka, scedíme a rozebereme na růžičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle. Petrželovou nať nasekáme na jemno.
- V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. Poté vmícháme růžičky květáku, petrželovou nať a necháme prohřát.