Polévka z mladých brukví se smetanou
Ingredience
Kedlubna |
4 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, slupky a listy odložíme. Kopr jemně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
- Slupky s listy z kedluben uvaříme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Na másle dusíme kedlubny, poté zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vývar ze slupek, osolíme a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a odstavíme. Do polévky vmícháme kopr a podáváme s nahrubo nasekanými vejci.