Polévka z mladých brukví se smetanou

Ingredience


Kedlubna 4 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 250 ml
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubny očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, slupky a listy odložíme. Kopr jemně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. Slupky s listy z kedluben uvaříme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Na másle dusíme kedlubny, poté zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vývar ze slupek, osolíme a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a odstavíme. Do polévky vmícháme kopr a podáváme s nahrubo nasekanými vejci.