Asijská zelenina se sójovou marinádou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 60 ml
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Víno rýžové japonské - Mirin 80 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Zelí čínské 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.
  2. Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.
  3. Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.