Asijská zelenina se sójovou marinádou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
60 ml |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Víno rýžové japonské - Mirin |
80 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Zelí čínské |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.
- Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.
- Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.