Mrkvová polévka s krutony
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mrkev kořen |
500 g |
Rýže loupaná |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.
- Polévku podáváme s krutony.