Mrkvová polévka s krutony

Ingredience


Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 1 l
Mrkev kořen 500 g
Rýže loupaná 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Máslo čerstvé 60 g
Rohlíky bílé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  2. Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.
  3. Polévku podáváme s krutony.