Kuřecí pizza
Ingredience
Arašídová pomazánka |
125 g |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hrachové lusky |
75 g |
Kokosové mléko |
125 ml |
Koriandr čerstvý |
60 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Tesco Pizza sypká směs na přípravu pizzy |
1 balení |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme v nerez kastrůlku a necháme vychladnout.
- Do vychladlé poloviny marinády nasypeme na kostky nakrájené kuřecí řízky.
- Na silném ohni ve wok pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme marinované kousky kuřete a restujeme 5 minut, pak přisypeme kolečka jarní cibulky, nastrouhanou mrkev, rozpůlené mladé hrachové lusky a vaříme 2-3 minuty, až hrachové lusky dostanou světle zelenou barvu.
- Na hotový korpus na pizzu natřeme zbylou marinádou, poklademe kuřecí směsí, posypeme sezamovými semínky a dáme na rošt do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 12-15 minut.
- Přizdobíme jemně nasekaným koriandrem a podáváme.