Kuřecí pizza

Ingredience


Arašídová pomazánka 125 g
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hrachové lusky 75 g
Kokosové mléko 125 ml
Koriandr čerstvý 60 g
Kuřecí prsa 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Sezam - semena 2 kávová lžička
Tesco Pizza sypká směs na přípravu pizzy 1 balení
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme v nerez kastrůlku a necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé poloviny marinády nasypeme na kostky nakrájené kuřecí řízky.
  3. Na silném ohni ve wok pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme marinované kousky kuřete a restujeme 5 minut, pak přisypeme kolečka jarní cibulky, nastrouhanou mrkev, rozpůlené mladé hrachové lusky a vaříme 2-3 minuty, až hrachové lusky dostanou světle zelenou barvu.
  4. Na hotový korpus na pizzu natřeme zbylou marinádou, poklademe kuřecí směsí, posypeme sezamovými semínky a dáme na rošt do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 12-15 minut.
  5. Přizdobíme jemně nasekaným koriandrem a podáváme.