Prsíčka z perličky na šalotce

Ingredience


Brambory rané 1 ks
Česnek 1 ks
Cukr krystal 10 ml
Kuřecí prsa 0.5 kg
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 5 ml
Perlička 150 g
Rajčata sušená sterilovaná 175 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalotka 200 g
Sůl 5 ml
Tymián čerstvý 1 ks
Víno madeira 175 ml
Vývar slepičí 0.5 l
Žampiony čerstvé 300 g
Zeleninová směs jarní - mražená 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
  2. Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
  3. Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.
  4. Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.