Prsíčka z perličky na šalotce
Ingredience
Brambory rané |
1 ks |
Česnek |
1 ks |
Cukr krystal |
10 ml |
Kuřecí prsa |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 ml |
Perlička |
150 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
175 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
5 ml |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno madeira |
175 ml |
Vývar slepičí |
0.5 l |
Žampiony čerstvé |
300 g |
Zeleninová směs jarní - mražená |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.
- Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.
- Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.
- Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.